Jag står still








Jag fick aldrig i mig nå mer soppa, inte heller salladen som jag har kylen. Visst soppan kanske hjälper för dom som ÄTER, men inte för oss som nästan aldrig äter?ångesten blev för mycket helt enkelt. Jag åt en portion mat igår, det blev för mycket, en jävla ångest och idag fick det därför bli FASTA. Men endel av mig vill och längtar faktist efter att få hetsa, och jag är bjuden på fest på Lördag, alltså det betyder att morgondagen är väldigt viktig, jag måste måste måste sköta mig. Föresten kommer jag få mensen snart,så idag har jag mått piss, haft ångest på jobbet hela dagen för att det inte blev nån träning, fick ju världens största blåsa efter min Powerwalk i mina nya tränings skor i förrgår, så har inte kunnat fått på mig mina träningskor OCH att jag åt mat igår,det hela känns som ett misslyckande.

Satt föresten och kika på Sockerdricka, och läste detta, så jävla grymt bra skrivet!

"165 cm lång och 45 kilo. Kan det kallas anorexi?

Allt för många tror att anorexi är en sjukdom där man måste vara 175 cm lång och väga 35 kilo och se ut som ett skelet. Att det är hur smal man är som avgör hur man mår. Sjukdomen sitter inte i vikten! Dom som tror det har ingen kunskap om hur det egentligen är. Anorexia liksom bulimi och andra former av ätstörningar är en psykisk sjukdom där ätstörningen bara är ett symptom som visar på att man mår dåligt. Vi som lider av ätstörningar kunde lika gärna ha tagit till flaskan eller droger.

Jag har själv haft anorexia med perioder/inslag av bulimi och känner många som har lidit av ätstörningar i alla dess former. Man får inte glömma att ingen ätstörning är den andra lik och egentligen finns det nog ingen renodlad anorektiker eller bulimiker. Det står sällan om ätstörningar i tidningarna och när det väl gör det så handlar det om anorexia. Detta gör mig ledsen. Det finns så otroligt många unga tjejer och killar där ute som behöver hjälp. Men eftersom anorexia är lättare att upptäcka än bulimi så är det därför anorektiker får hjälp lättare.

Många med ätstörningar vågar inte ta kontakt med vården eftersom dom är rädda för att inte bli tagna på allvar och för att dom känner att ingen lyssnar. Det är fullt förståligt eftersom det ofta händer att man får höra att det inte är så farligt, att man inte är tillräckligt sjuk.
Vem har egentligen rätten att avgöra vem som är sjuk eller inte? Jag tyckte själv inte att jag var sjuk, ville inte ha hjälp och jobbade emot behandlingen lång tid innan jag började ta emot hjälp. När det finns såna som jag, som trots motstånd får hjälp, så blir jag så arg och ledsen när det finns folk som verkligen vill ha hjälp, men inte vågar för att de är rädda att inte bli tagna på allvar.

Ska det behöva gå så långt att man inte kan gå själv? Att man hamnar i rullstol eller åker in på akuten pga näringsbrist innan man får hjälp? Jag känner flertalet personer som istället går hemma och mår dåligt och blir allt sämre innan nån tvingar dem att söka hjälp. Bla en tjej med bulimi som inte fick hjälp förens hennes värden var så låga att läkaren sa:
- Hade du gått en vecka till utan hjälp så hade du kunnat dö!
Ibland undrar jag om vården har tillräckligt med kunskap om ätstörningar. Bulimiker och dem med ätstörning UNS (Utan Närmare Specifikation) är inte sällan i ett mer allvarligt tillstånd än en anorektiker. Snarare tvärt om eftersom de kan gå så mycket längre innan de får hjälp. Folk måste förstå allvaret i detta. Vem som helst kan drabbas. Om din dotter, son eller vän drabbas, skulle du då inte vilja att hon/han får all hjälp som går?

Ätstörningar är ett problem som kryper allt längre ner i åldrarna och allt fler drabbas. Vad som är orsaken till detta måste man givetvis försöka att ta reda på, men framför allt så måste vi ta tag i de problem som redan finns. Läkare måste ta sina patienter på fullaste allvar. Och vi i omgivningen måste bli bättre på att ta in signaler från omgivningen. Blunda inte för att ditt barn, vän eller förälder kan vara en av dem som inte få den hjälp de behöver
"





...& hittade också det här,
http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2983030.ab




& jag fryser hela jävla tiden.

Låt mig bara va, snälla.




Ångesten följer mig vart jag än går, den lämnar mig aldrig ifred.

Det kommer bli svårt det här att äta av soppan, det kommer bli svårt att se att vågen visar mer efter att man ätit och ständigt behöva gå och oroa sig över OM vad vågen kommer visa dagen efter. Det kommer bli svårt att låta soppan vara kvar i magen, man är ju så van med att gå och spy annars.

Jag duschade nyss och vägde mig, ångesten bara vällde över mig, min mage är uppsvälld och det är fan inte kul, Jag hade ju en bra vikt INNAN jag åt av soppan, känns som jag har sabbat det här nu.

Fan att det ska vara en evig jävla kamp hela tiden. OCH tur är väl det att man inte skadar sig själv på något annat sätt, typ skär sig elr så varje gång ångesten överfaller en, isåfall skulle man inte känna igen mig vid det här laget.

helt okej dag






Jag har noll energi, vaknade precis. Idag så har jag bara slappat, var uppe tidigt för att tvätta, sen i morse ringde dom en miljon gånger..för att dom ville att jag skulle jobba men orkade inte svara, blev bara irriterad som fan över att dom aldrig slutade ringa. Sen på eftermiddagen så gjorde jag iordning en ny laddning med soppa, och tog en skål sen, den var faktist supergod. Den här gången hade jag i selleri och vitkål istället för fänkål och så hade jag i krossade tomater och det blev superbra, mätt blev man också, så det kommer inte vara nå problem att få i sig det dom dagar jag väljer att äta av den,starkt och gott. Men frågan är om jag kommer kunna äta det varje dag?kommer kännas som super mycket, kommer aldrig att äta mer än en portion iallafall.

Men en gammal vän från gymnasiet hörde av sig för en stund sen,hon kommer "hem" nu idag och kommer vara kvar en vecka. Hon flyttade ner till gbg och håller på utbilda sig till advokat nu, det går superbra för den tjejen, sen nu snart så flyttar hon till Usa för att plugga, så kommer inte kunna träffa henne förens nästa år, då hon kommer hem ett tag för att sedan flytta till Tyskland. (det är fart på den tjejen kan jag lova) det är nu man får ångest själv för att man inte har tagit sig från den här staden än. vad hände egentligen efter gymnasiet? var ju hundra år sen man gick ut känns det som.

Iallafall ville hon kanske ta en drink imorgon kväll, så får se om man gör det, och fortsätter med soppan sen?svårt svårt. Imorgon ska vi träna på morgonen iallafall och basta, det ska bli helt underbart, längtar redan.

träning / lunch / ångest och shopping.








Visst, ångesten finns ju alltid där, ÄVEN om jag bara åt en sallad och ÄVEN om jag tränade på gymet idag 2 h, den kommer alltid att finnas där.
..& följa mig vart jag än går.

Som sagt 9 i morse befann vi oss på gymet, jag tränade (och bastade) stenhårt eftersom jag visste att jag skulle luncha på stan med 2 vänner.  Svetten bara rann av mig  och det var så jävla skönt. Sen på dagen så träffade jag upp 2 vänner för en lunch, det blev sallad för oss alla, fast den ena tog med couscous och massa sås, den andra tog med pasta och massa sås och en STOR muffins.... och jag tog en med enbart sallad, kräftstjärtar och lime och UTAN sås. Fick lite ångest men vad skulle jag göra liksom?

Min vän sa det också att det var skönt att se mig äta eftersom hon vart orolig..
hon behöver verkligen inte oroa sig..

Sen blev det lite shopping för min del och jag köpte även nya batterier till min digitalvåg, nu har jag tagit laxerande och jag dricker mitt special te. Jag undrar verkligen vad vågen kommer visa imorgon.

det går iaf neråt





Slut i hela kroppen, det blir sängen snart. Jag var tvungen att avsluta soppdieten igår. Jag och min kille åkte till en annan stad och shoppade, var helt underbart och mysigt hade vi,så var ju tvungen att luncha med honom, ganska jobbigt men gick bra. Men klart att ångesten fanns där hela tiden och saken blev ju inte bättre av att jag var  upsvälld som fan på kvällen. Blev iaf glad i morse när jag vågen visade - 1,2 kg. Känns skit skönt så nu är man tillbaka igen, Min digitala våg har typ slutat funka, tror det är batterierna, ska köpa nya imorgon, men med lite våld lyckades jag få den fungera. Men köpte en till våg nu idag på ikea, fast den är inte digital, kan inte leva utan en våg.

Jag shoppade en hel del igår, hittade en klänning, 2 par örhängen, ett snyggt arband och en snygg klocka, hittade även en super snygg bikini och en skinn jacka i storlek 36 (& då kan jag ha nå tjockare tröja under också) som man kan ha sen när  det blir lite kallare. Shoppade men min vän idag också, tog en fika, hon tog en pepsi max och en kladdkaka och jag nöjde mig med en pepsi max bara ^^

Jag har inte käkat något idag, känns super skönt. Drack den där pepsi max bara. Jag ska köra igång igen med soppan, men får se när, köpte vitkål och selleri idag också så jag ska göra om hela soppan och göra den "riktigt" men under dieten så får man inte dricka alkohol och jag vet inte om jag ska ut på fredag eller inte. så ja, vi får se.

imorgon ska jag träna iaf, ska bli skit skönt. klockan 9 -11 på gymet + att vi ska basta, jag ska köra stenhårt, svetten ska bara rinna. Sen vid 2 tiden ska jag möta upp 2 vänner för att luncha på stan, det blir sallad för alla, men har inte bestämt mig för om det blir någon sallad för min del elr om jag bara tar en te, men då kommer jag väl få höra.. den ena påpekade för mig senast förra veckan och undra om jag åt ordentligt för hon var orolig för mig. Jag förstår liksom inte? Jag är ju inte underviktig. Ganska drygt liksom, lika på jobbet får jag jämt komentarer om att jag absolut inte ska gå ner nå mer, senast var det när jag stod ute med en personal som nyss kommit tbx från semestern, hon hade hört att dom var oroliga för mig för att jag gått ner så mycket , och hon undra också vad jag åt?

Hallå, ska hon säga hon är lika liten som mig om inte mindre. Det är drygt när man ska behöva förklara för sig hela tiden.

Bantar soppan








bild tagen



Okey, jag borde egentligen sova nu, ska upp om 6 timmar.
nu kommer jag verkligen inte gå ner i vikt. Jag har suttit och letat nu som en tok på internet efter recept på den klassiska bantar soppan / sopp dieten. Och det står ju olika på nästan alla, i vissa fall ska man ha selleri, och vitkål, men i mitt recept som jag kollade i boken skulle man ha  fänkåls stånd och grönkåls stånd (om det fanns)

Jag hatar när det är så, för nu känns det som att jag gjort fel? fast jag följde receptet. Jag är sån, det måste vara perfekt, nu kommer jag gå och störa mig på det här skitlänge, men jag ska ändå fortsätta köra på soppan, jag har ju gått ner lite nu ialla fall, bara att kämpa på som sagt.

Receptet som stod i min vikt bok som charlotta flinkenberg ( boken som jag nämnde tidigare) är följande ungefär,

6 stora lökar
2 Gröna paprikor
6 skalade tomater
1 fänkåls stånd
1 grönkålsstånd (om det finns)
jag tog även morötter ( ca 5 stycken)

1-2 tärningar kycklingbuljong ( jag  tog grönsaks buljong)
, peppar, curry, vitlök, cayene / chili (krydda på efter smak)


Först ska man skära grönsakerna i bitar, lägga i en stor gryta. Fylla på med vatten, smula i buljongen och låta koka upp. Koka på hög värme i 10 minuter, låt sedan puttra tills allt är mjukt.

NU SKA JAG SKRIVA SOM DET STÅR I BOKEN.

 
Du får äta hur mycket du vill av soppan, under kuren får du bara dricka vatten (ej kolsyrat) heller ingen alkohol, kaffe te och  UTAN mjölk och socker. Till en början får du bara äta soppan och grönsaker och lite frukt. Sedan kan man lä'gga till kyckling utan skinn, elr fisk om man vill. Näst sista dagen får du äta hur mycket kött du vill, MEN inge potatis.

FÖRDELAR -  Du går ner väldigt mycket på kort tid, du får ingen vitaminbrist och många känner sig pigg efter några dagar.

NACKDELAR - du kommer avsky soppan efter ett tag och bli tokless på den! Metoden gör att du fölorar muskelmassa eftersom du inte äter proteiner de första dagarna. Du kommer även bli svagare fysiskt fast du känner dig pigg.

HUR LÄNGE ? max en vecka
HUR MYCKET GÅR MAN NER ? 5-7 KG

Charlotta själv testade metoden och efter 3 dagar hade hon gått ner 3 kg, hon orkade inte fullfölja metoden eftersom hon var så less på soppan.

Man ska heller inte glömma att dricka mycket vatten. När jag sökte på receptet så hittade jag massa, på vissa står det att man ska äta massa andra saker till också,


här är ett liknande recept.


6st gul lök
2st burkar konserverade tomater (kan uteslutas, godare då)
1 mellanstort vitkålshuvud
3 buljongtärningar
2 gröna paprikor
4 morötter
1 selleristjälk
krydda efter smak

Ansa o strimla grönsakerna, häll i vatten så dom täckts. Koka i ca: 1 timme Smaka av med olja o ni vill.
Du kan äta så ofta och så mycket du vill av soppan, ju mer du äter desto mer går du ner i vikt.


Detta ska du äta utöver soppan:

Dag 1:
Ät alla sorters frukt (ej banan), gärna meloner.
Dag 2:
Alla sorters grönsaker, hur mycket du vill, kokta eller färska. Undvik ärter, säd o bönor.
Dag 3:
Alla sorters frukt och grönsaker ( ej banan eller potatis )
Dag 4:
Ät 5-8 bananer och drick 5-8 glas lättmjölk.
Dag 5:
Ät 5-6 tomater och ca: 300g nötkött, försök att dricka 8 glas vatten
Dag 6:
Ät nötkött så mycket du orkar utöver soppan, samt grönsaker.
Dag 7:
Ät så mycket du vill av mörkt ris, grönsaker, sockerfria safter, the eller kaffe utan socker. Ingen soppa.

Sjukhuset lovar att du går ner 4-7kg på en vecka med hjälp av denna diet.
Du kan äta hur mycket soppa du vill, och ändå minska i vikt för att dessa ingredienser bränner kalorier i samma takt som du producerar.

Du kan följa dieten så länge du har ork och lust.





 Fan, nej nu måste jag sova. ska upp om några timmar. fyfan, godnatt.




Dag2






Jag är ensam hemma nu, och jag är super seg, skulle vilja lägga mig ner nu och bara låta drömmarna omfamna mig.Idag så har jag jobbat och det gick bra. Tog min soppa till lunch, och jag fick i mig den. Det som är bra med den är att man behöver inte äta nå mycket alls innan man tappar mat lusten, jag hällde ut det sista.

Vägde mig på en gång när jag kom hem och fick små panik eftersom jag hade ökat ganska mkt på vågen sen i morse. Men nu är jag glad igen, vägde mig för ett tag sen och nu ligger vikten som i morse. underbart!

Min kille skulle till studion ikväll (han gör musik)så jag hängde med han ner en snabbis på affären, kände ett stort sug efter  att hetsa men sen vägde jag mig igen när jag kom upp i lägenheten och såg till min förvåning att jag hade gått ner som sagt, så nu är jag bara peppad på att fortsätta. Jag vet inte om det  beror helt på soppan elr om det var för att jag även laxerade lite grann och så drack 2 koppar av mitt super te, men bra känns det iaf. Jag hoppas på viktnedgång tills imorgon, men  ska inte hoppats för mycket, för att gå ner i vikt så är det VIKTIGT att man sover ordentligt, och jag börjar tidigt imorn, så jag måste upp tidigt som fan och det kan förstöra allt.

.. men man ska aldrig sluta hoppas som sagt.

man är väl en överlevare

FÖRSTA måltiden






jag känner mig tjock, tjockare, fetast. hur ska jag klara det här? Det känns som jag fått i mig skit mycket och ändå är det bara grönsaker och vatten? kan känna magen växa, hur ska jag kunna gå ner av det här? känns som jag sabbar hela skiten nu, en stor del av mig vill bara gå och spy upp skiten nu, men det ska jag inte.

& jag är livrädd för att väga  mig nu. Det står att man kan äta hur mkt som helst av soppan flera ggr om dagen, jag har tagit en liten portion nu och jag vill redan gå och spy.
ska inte spy, men ska väga mig, kan inte låta bli.

Tillbaka igen + sopp dieten






Jag är tillbaka ! såhär ligger det till. Jag har inte gått upp nu, men för någon vecka sen fick jag mensen  och det resultera till att jag var sugen på allt, jag ville äta allt och jag stoppa saker i munnen som jag annars inte skulle göra. Sen så blev det festival här och min bästis ville äta ute & jag åt, och jag åt fylle mat också, blev förstoppad och så var jag uppsvälld pga  
mensen och all jävla skitmat. Det jag åt var kinesiskt - nudlar och grönsaker och kycklingspett, sen langos en gång och fylle mat 1 gång,( killen framför mig i kön bjöd mig bara sådär, jag ångrade mig och tacka nej, men han betalade den ändå) & sen var det ju alkohol 3 dagars också, OCH FAN VAD JAG OCH MIN KROPP INTE MÅDDE BRA ALLS EFTER DETTA, så den här veckan har jag tränat som en tok och fastat, så nu är jag tillbaka igen, känns förbannat jävla skönt.

Har tränat flera dagar nu och i morse så sa kroppen ifrån men jag och killen drog till gymet ändå och var där 2 h som vanligt. Bastade också, och nu känns det super skönt. Och nu har jag precis stått i köket och gjort världens laddning med soppa,
det ska jag leva på nu i 1 vecka.

Det kommer kännas som skit mycket att äta den varje dag eftersom jag äter mycket sällan, men tydligen ska soppan fungera superbra, hittade dieten i min bok, man ska tydligen tappa mellan  5-7 kg ! Inte för att jag tror så mycket på det då men jag ska ge det en chans, sen kommer jag även träna endel och så dricka mitt te som funkar skitbra, jag har ökat dosen nu med 2 koppar /dag och jag springer på toa hela tiden. Kommer också bli någon frukt/ grönsak till detta, ska skriva dag för dag hur det går.

Har gjort min första skål nu, det smakar bra. Jag kommer få min lön nu på måndag och hade egentligen tänkt dragit till sthlm och shoppat elr någon annan stad, elr tagit en sista minuten men jag ska vänta med det nu tills kilorna har börjat rasa igen, DÅ FÖRST ska jag belöna mig <3




lyckorus i hela kroppen






Kom nyss hem från gymet, och jävlar vad skönt det var. Känner mig helt galen / vild just nu, vill ta hela världen med storm. Har befunnit mig på gymet nu 2 timmar, dom första 30 minuterna var rena döden, fyfan vad jobbigt det var, hade inte vaknat riktigt heller. Älskar vårat gym som vi har, det finns typ allt, körde kondition och styrka och sen avslutade jag med boxnings kudden, så jävla skönt, kunde inte sluta, sen blev det bastun ^^ Så jävla skönt att ha hela gymet för sig själv.

Precis när jag skulle gå ut så stod det en skit snygg kille typ utanför, hehe han höll på skrämma livet ur mig vafan! sen är det massa snygga bygg jobbare här utanför lägenheten, inte för att man jag bryr mig direkt, men en fin syn när man går ut på balkongen och tar en cigg. haha.

Sitter och dricker min pepsi max nu, orkade bara dricka hälften igår ju. Idag ska jag börja jobba kl 16, och sen jobba hela natten så slutar 8 imorgon, och börjar nästa pass 16 igen och jobbar till 8 dagen efter igen, jag kommer vara helt död, ska ladda med cigg, pepsi max och ta med mig sallad som jag troligen inte kommer att äta av men iallafall, kanske någon frukt elr allevo shake.

RSS 2.0